Амбицията на читалище „Възраждане“ е да утвърди мястото си на културен и информационен център в съвременното социално-културно пространство. Основа на успешната работа е съчетаването на традицията със съвременните изисквания.

DSCN6513

На 01.11.2018г –Ден на будителите в салона на читалището се състоя Водосвет за ремонтираната сграда на НЧ”Възраждане1928”.Водосветът бе отслужен от отец Симеон  от църквата „Св.Богородица” в съседство. Присъства Г-жа Ева Митова-Кмет на района, с чието съдействие бе осъществен ремонта на нашата сграда ,за което и благодарим от сърце. Присъства и целия екип на отдел „Инженерна инфраструктура”- инж. Л.Грънчарова, инж. В.Димитров и инж. Р.Николов, проектантския екип, читалищни членове, колеги от други читалища, граждани и гости. Слово произнесе Председателят на читалището Росен Велчев. След него говори Г-жа Ева Митова, която благодари на своя екип за работата му по време на ремонта, както и на екипа на читалището за успешното приключване на ремонта и представи действията на Р-н Подуяне за модернизацията на читалищните сгради в най-близко бъдеще.

/виж снимки и текст на словото на председателя на читалището/

Реч при връчване на наградата „За значим принос към българското общество“ за 2019 г.

Реч при връчване на наградата „За значим принос към българското общество“ за 2019 г., с лауреат Негово Светейшество Неофит, Патриарх Български и Митрополит Софийски, Софийска Света Митрополия, София, 17.12.2019 г.
изтегли от тук

Реч при церемония по награждаване 27.11.2018 г.

Реч при връчване на първата награда „За значим принос към българското общество“ с лауреат Мая Манолова, омбудсман на Република България
Народно читалище „Възраждане 1928“, София, 27.11.2018 г.
изтегли от тук

mb

mb1

mb2

mb6

Езикови курсове

uc varna 10Курсът по езикова култура в читалище „Възраждане“. Участниците  придобиват  умения за създаване и възприемане на различните текстове.

Музикална школа

Docs / SupportШколата предлага обучение по пиано, китара, цигулка и солфеж.

Народни танци за възрастни

420514 357934030967014 109919213 nКлуб „Акцент” е танцова група, в която любители танцьори изучават български народни хорà и ръченици. Всеки е добре дошъл!

Отиди най-горе