Амбицията на читалище „Възраждане“ е да утвърди мястото си на културен и информационен център в съвременното социално-културно пространство. Основа на успешната работа е съчетаването на традицията със съвременните изисквания.

DSCN6560

В началото на 2018г, по идея и инициатива  на председателя на читалището Росен Велчев, читалищното настоятелство учреди наградата „За значим принос към българското общество” ,прие статут на наградата и избра комисия по номинацията и избора на лауреат за съответната година в състав-Росен Велчев-Председател на читалището , Мария Вигенина и Боян Манойлов- членове на Настоятелството . На заседание на настоятелството-прот.№3/2018г,  бе одобрена  номинацията на Г-жа Мая Манолова-Омбудсман на Република България  за носител на наградата за 2018г  за  успешната и работа, свързана с регулацията на отношенията на гражданите с :
-естествените монополи,
-банките и кредитните институции,
-изпаднали в несъстоятелност работодатели
Церемонията по награждаването се състоя на 27.11.2018г в салона на читалището.Слово произнесе Росен Велчев-Председател на читалището, след което запозна присъстващите със статута на наградата и мотивацията на комисията при определяне на носителя на наградата за 2018г. След прочитане на решението на Настоятелството от Секретаря Александър Ангелов, председателят връчи  наградата- плакет  и грамота на първия лауреат-Г-жа Мая Манолова.От своя страна тя благодари за наградата  и за оценката за нейната работа и работата на нейния екип, като вметна, че тя и екипът и са свършили своята работа,определена по закон.
След церемонията по награждаването, в неформална среда,  г-жа Манолова разговаря   с присъстващите граждани.

/виж снимки/

Реч при церемония по награждаване 27.11.2018 г.

Реч при връчване на първата награда „За значим принос към българското общество“ с лауреат Мая Манолова, омбудсман на Република България
Народно читалище „Възраждане 1928“, София, 27.11.2018 г.
изтегли от тук

mb

mb1

mb2

mb6

Езикови курсове

uc varna 10Курсът по езикова култура в читалище „Възраждане“. Участниците  придобиват  умения за създаване и възприемане на различните текстове.

Музикална школа

Docs / SupportШколата предлага обучение по пиано, китара, цигулка и солфеж.

Народни танци за възрастни

420514 357934030967014 109919213 nКлуб „Акцент” е танцова група, в която любители танцьори изучават български народни хорà и ръченици. Всеки е добре дошъл!

Отиди най-горе